Пребарувај по датум:
2021-09-03

#24CKAPHV

На 02 септември 2021 се оддржа #24CKAPHV онлајнработилница со насловRазбивање на монотонија во онлајнедукации и предавања “. Работилницата ја држеше ПХВ инструктор Sofija Stojanovska .

Учествуваа 50 учесници, волонтери од различни ООЦК, наставници и заинтересирани учесници.

Од присутните кои ја пополнија евалуацијата во форма наанкета преку која ја евалуираа работилницата, 78% се изјаснијадека работилницата е многу корисна, 84% дека е многуинтерактивна, и 78% се изјаснија дека работилницата е интересна. Сите, односно 100% би ја препорачалеработилницата на своите врсници.

Некои од коментарите се:

Без сомнеж, Софи одлична како и секогаш .“

Одлична работилница, многу интересна си со многу препораки :)“

Олична интеракција!“

За сите оние кои не беа во можност да ја следат работилницата, еве го линкот:

https://www.youtube.com/watch?v=58l0MInY1B4

#phv2021 #24rabotilnica #crvenkrst

Продолжуваме заедно!

Принципи
Хуманост
Меѓународното движење на Црвениот крст и Црвената полумесечина настана како резултат на желбата да им се помогне на ранетите на бојното поле и тоа без било каква пристрасност, како и да го спречи и олесни човековото страдање секогаш кога е тоа можно.
Единство
Во една држава може да има само едно национално друштво на Црвениот крст или Црвената полумесечина. Мора да биде отворено за сите и да ја извршува својата хуманитарна работа на целата територија во земјата.
Универзалност
Меѓународното Движење на Црвениот крст и Црвената полумесечина, во кое сите друштва што го сочинуваат имаат еднаков статус, одговорности и должности взаемно да се помагаат, делува во целиот свет.
Доброволност
Тоа е движење за давање на доброволна помош кое не е инспирирано од материјални побуди.
Неутралност
Меѓународното движење на Црвениот крст и Црвената полумесечина настана како резултат на желбата да им се помогне на ранетите на бојното поле и тоа без било каква пристрасност, како и да го спречи и олесни човековото страдање секогаш кога е тоа можно.
Непристраност
Не прави дискриминација врз основа на национална, расна, верска и класна припадност или политичко убедување. Настојува да ги олесни страдањата на поединците, водејќи се исклучиво од нивните потреби но, давајќи приоритет на најитните случаи.
Независност
Движењето е независно. Националните друштва иако делуваат како дополнение на хуманитарните служби на владите и се предмет на регулирање на националното законодавство, мораат да ја зачуваат автономноста за да можат да дејствуваат во секое време, согласно со принципите на Движењето.